Uncategorized

Kombinera kennel och barn

En hundälskares största dröm kan vara att starta en kennel. Men så kan olika saker komma i vägen och man startar inte kenneln. Tids nog kanske man skaffar barn och familj, men så kommer tankarna på kenneln tillbaka. Men kan man kombinera driften av en kennel med att ha barn? I de allra flesta fall går det faktiskt väldigt bra men man kanske inte kan ha en riktigt stor kennel utan en lite mer familjär sådan kan vara lösningen.

Barnsaker och hundar

Hos onlinebutiken Big Baby kan man köpa en hel del fina barnsaker som passar bra in i flera barnrum. Alla saker är dock inte lika bra för hundarna. Överlag kan det vara bra att hålla kennelns hundar utanför barnrummet. På så sätt riskerar man inte att en hund får i sig något olämpligt och man behöver inte heller oroa sig för att en smutsig hund hoppar upp och lägger sig i barnets säng. Under sommaren kan hundarna dessutom ha fästingar och de vill man sällan ha i sängen, speciellt inte hos ett litet barn. När det gäller lite större barn kan de ofta leka tillsammans med hunden. En fotboll är en sådan sak som de kan ha väldigt roligt med.

Går barn och hundar ihop?

Överlag går hundar och barn bra ihop. Det brukar ofta vara så att hunden försvarar barnet om något skulle hända och barnet tyr sig ofta till hunden om det inte kan sova, om det är ledset eller inte mår bra. Hunden är en bra kompis som inte dömer barnet på något sätt. De allra flesta hundar brukar också tolerera att mindre barn drar dem i svansen, öronen och så vidare. Det är inte förrän barnet blir större som hunden brukar säga ifrån. Som förälder är det dock klokt att alltid hålla ett vakande öga över leken.

Att hinna med både kennel och barn

Det är kanske inte så lätt att hinna med både ett barn och en kennel. Det krävs att hela familjen hjälps åt. Många saker kan dock göras när barnet sover och kenneln behöver inte vara enorm. På hundpromenaden kan man passa på att ta med barnvagnen så att barnen också får lite luft, och när barnet går i skolan kan man hinna med andra saker.

Om hunden blir svartsjuk

En hund kan bli lite svartsjuk om den finns i familjen innan barnet kommer och det sedan dyker upp ett barn som tar hundens plats. Då kan det vara läge att fundera på om hunden bör omplaceras. En svartsjuk hund som man inte får ordning på kan snabbt bli farlig. En lösning kan också vara att man helt enkelt spenderar extra tid med hunden. En person i familjen kan ta med barnet på en promenad och då får hunden gosa och leka, sedan får man turas om tills dess att hunden accepterat barnet.