Uncategorized

Med kärlek följer ansvar

Att skaffa hund är inget man någonsin bör göra på impuls. Det är ett åtagande du ska kunna stå för i 15 år – mer eller mindre. Varje dag ska hunden få din kärlek, din tid och ditt engagemang. Hunden ska tränas, utmanas, rastas och motioneras. Den ska få all veterinärvård den behöver, anpassad kost, tid för tvätt, kamning och kloklipp – och tillräckligt med utrymme för att må bra. En valp kräver tålamod och en vuxen hund respekt. Din hund är en individ och en familjemedlem som ska älskas och respekteras som en sådan.

Vad händer om hunden skadas eller blir sjuk?

Precis som vi människor kan även hundar råka ut för såväl olyckor som skador och då är det vårt ansvar som ägare att se till så att hunden får den vård som den behöver. Kostnaderna för veterinärvård är i många fall höga. Man är idag skyldig att ha en försäkring för sin hund, men olika försäkringar ger olika förmåner. Se till så att du har ett skydd som täcker de behov som din hund kan komma att behöva. Kanske är detta det viktigaste råd du som funderar på att skaffa hund bör ta till dig.

Välj försäkring med omsorg

Bland de bästa husdjursförsäkringarna på marknaden idag hör Lassie, som redan vid namnet inger förtroende. Vem har inte sett och älskat filmerna om Lassie? Med Lassie hundförsäkring får du högsta ersättning när din hund behöver veterinärvård och möjlighet att komma i kontakt med personer som kan vara dig behjälplig mellan 8-22 varje dag.

Olika försäkringsbolag lockar med olika förmåner till dig som vill försäkra ditt husdjur. Saker som pressade månadsavgifter och saker som valprabatt kan kännas lockande. Poängen är inte att spara in på några kronor utan att teckna en försäkring som faktiskt hjälper dig och din hund när olyckan är framme.

När du inte är hemma

Kanske är du en riktig hemmakatt, men även de mest hembundna av människor kan ibland behöva lämna sina hem. Har du en plan för hur hunden ska tas om hand om du behöver resa bort? Kan du ta med dig hunden, eller har du någon i din närhet som är villig att ta hand om den? Man ska dessutom rasta en vuxen hund minst var sjätte timme, valpar och äldre hundar oftare än så. Hur löser du det om du jobbar heltid? Kanske behöver du lämna in din hund på hunddagis eller anlita någon som kommer hem och går en runda med din hund mitt under arbetsdagen?

Här i Sverige är vi generellt sett upplysta och förstår vilket åtagande och ansvar det är att bjuda in en hund till familjen. Vi har inte herrelösa hundar på gatorna på det vis man kan se i så många andra länder, men det finns alltid utrymme för förbättring.