Uncategorized

Välj rätt hundfoder till kullen

Som uppfödare är det ditt ansvar att se till att valparna får den allra bästa starten i livet. Det innebär inte bara en trygg och lugn plats att vila och växa upp, utan det innebär också rätt typ av kost. Den växande valpen är i behov av extra mycket näring för att kunna utvecklas som den ska. Därför är högkvalitativt valpfoder alltid att rekommendera.

Med det sagt kommer du kanske inte per automatik att veta vilket valpfoder som är kvalitativt. Har du fött upp kullar tidigare har du säkerligen ganska bra koll, men är det första kullen du tar hand om kan det vara svårare. För att hitta ett bra foder rekommenderar vi att du vänder dig till en seriös och pålitlig återförsäljare som zoo.se. Onlinebutiken zoo.se erbjuder valpfoder från bra tillverkare som du kan lita på. Hos zoo.se finns även en välfungerande kundsupport, så att du alltid kan få råd och vägledning.

Valpfoder – att tänka på

Som uppfödare vill du naturligtvis att dina valpar ska bli så starka och friska som möjligt och den processen börjar redan i samband med aveln. När valparna är ute fortsätter den med rätt typ av kosthållning, pälsvård och omsorg.

För att bli stark och frisk krävs rätt förutsättningar och ett valpfoder som verkligen tillgodoser valpens alla behov. Under den här tiden växer valpen mycket snabbt och både leder, ligament, benstomme och muskler ska kunna bli starka och skydda hunden mot påfrestningar. Maten ska vara tillräckligt näringsrik för att kunna förse valpen med energi nog att busa och leka och då ställs höga krav. Här nedan har vi listat några saker som du bör hålla koll på när du ska välja valpfoder.

  • Välj ett hundfoder som är specifikt framtaget för valpar. Din växande hund behöver en annan typ av kost än en äldre hund som vuxit klart.
  • Genom att satsa på ett foder med ett högt innehåll av kött kan du öka chansen för att muskler och skelett kan utvecklas optimalt. Mycket protein är även grunden för en bra och välmående päls och hud.
  • Vissa hundfoder innehåller större mängder med spannmål, något som inte alltid är till nytta för hundens utveckling. Däremot bör du se till att det finns fettsyror från Omega, eftersom det främjar en bra hjärnutveckling.
  • Människor behöver kalcium för att få ett starkt och friskt skelett och starka naglar och tänder. För hundar gäller det att hitta en bra och balanserad kombination av vitaminer och mineraler för att säkerställa detta. Fråga en veterinär om du som uppfödare är osäker.
  • Precis som barn kan dina små valpar bli sjuka och vill det sig illa kan det bli ganska stora problem hos någon som är liten och ömtålig. Välj valpfoder som är rikt på antioxidanter och som främjar immunförsvaret.