Kennel

Att driva en kennel

 

Den som har ett intresse av att driva och äga en kennel bör vara den som har mycket tid och verkligen vet vad det är det ger sig in i. Här handlar detta inte alls om något som kan göras utan intresse i syftet ekonomisk vinning och inte heller om något som kan göras på ett halvhjärtat sätt. Nu är det dock oftast så att de flesta människor som ger sig in i denna bransch mycket väl vet hur det går till och hur mycket som finns att göra med en kennel. Detta då med anledning att de flesta levt med och varit ägare av olika hundar i hela sitt liv. Det är just detta som har gjort att de fått upp det stora intresset för att driva en kennel.

Beroende på storleken av den kennel som ska drivas, så kommer det att vara mer eller mindre arbete med den. detta kommer naturligtvis också att vara beroende av hur många hundar som det finns att ta hand om. Detta betyder då att en kennel vid vissa tillfällen kan ha många valpar, och då kommer det naturligtvis att vara mera att gör, meden det under andra månader på året kan vara mindre att utföra. I och med detta kommer det då att finnas en möjlighet att driva en kennel på hel- eller halvtid. Dock kommer det flesta med intresset för denna verksamhet alltid att vara de som vill vara med hundarna så mycket som möjligt.

Nu kommer det dock inte bara att räcka med ett intresse när en kennel ska drivas. Här kommer det också att krävas en hel del pengar. Här kan du som är hundägare redan tänka på vad din hund kostar i mat och skötsel samt försäkringar varje år. Tänk dig då att du skulle ha kanske 20 sådana hundar. Något annat som är nödvändigt är att sköta sin kennel efter alla de regler och föreskrifter samt lagar som finns. Här handlar det om att det finns plats för alla hundar och att de har en bra levnadsstandard. När du är ägare av en kennel så måste du också enligt de regler som finns vara ansluten till den svenska Kennelklubben, vilket är mycket bra då dessa har en god kontroll och ser till att alla sköter sina åtaganden.