Kennel

Allmänt om kennlar

 

Både i Sverige och i övriga världen finns det många människor som älskar hundar och detta har bidragit till att hunden blivit det djur som kallas för människans bästa vän. Ibland är det så att denna förälskelse för detta djur tar sig formen av att en del vill jobba med detta djur på hel- eller halvtid. I det fallet så kommer det då att finnas det som kallas för kennlar. En kennel är något som enbart är till för hundar. Detta är en plats där dessa kan födas upp och läras vara de fina och trogna vänner som olika människor vill vara ägare av. Att vara ägare av en kennel är dock inte alls som att vara hundägare.

När du bara är hundägare kommer du att vara den som enbart har ansvaret för en eller två hundar, samt att du inte har mycket mera regler än försäkring och sunt förnuft att följa för skötseln av dina hundar. Den som äger och driver en kennel kommer dock att vara den som hela tiden har ett arbete med skötsel och uppfödning, samtidigt som denne också måste följa alla de olika regler och föreskrifter som finns för denna verksamhet. Att driva en kennel kan också vara något som är mycket dyrt, men ofta brukar själva intresset och förälskelsen i dessa djur vara det som överväger kostnaderna för denna hobby.

När det gäller en kennel så kan denna vara allt från mycket liten med bara ett fåtal hundar, eller så handlar det om en stor anläggning där det finns flera anställda och som bedriver uppfödning i kommersiellt syfte. Nu är det dock så att det inte finns så många stora kennlar i Sverige som drivs i kommersiellt syfte, då det är mycket svårt att få en bärighet i en sådan rörelse. Dock kommer det inte alls att vara någon som helst brist på små företag som arbetar med denna verksamhet, vilket gör livet roligare och mycket mer intressant för alla de människor som valt detta liv.

Något som är mycket viktigt när det gäller driften av en kennel är att vara ansluten till Svenska Kennelklubben. Detta är en av de regler som finns att följa, för att vara den som har ett giltigt tillstånd att föda upp hundar. Nu finns det naturligtvis inget som säger att du som hundägare inte kan vara den som har en hund som valpar i ditt hem, men för att vara den som bedriver hunduppfödning på en regelbunden basis så krävs det att tillstånd finns för denna verksamhet. När en kennel drivs så finns det även regler och lagar att följa. Dessa kommer då att vara allt det som står i djurskyddslagen samt de regler och föreskrifter som Svenska Kennelklubben har fastställt.