Kennel

Driva liten kennel i sitt hem

Att driva en kennel i sitt hem är en mycket givande och spännande sysselsättning, men kräver mycket hårda dagar från tidig morgon till sen kväll. För att företaget ska ha framgång gäller det att man har ett mycket starkt intresse för hundar. Utöver detta behöver man även ha stor kompetens och känna kärlek för den specifika hundras man vill föda upp. Det räcker inte med att älska en ras för utseendet och egenskaperna, som kennelägare bör man vilja föra rasen framåt och förbättra allt från hälsa till sinne. Innan man startar upp en kennel är det viktigt att se till att man har den erfarenhet och kunskap som krävs. Svenska kennelklubben har många bra utbildningar för människor som vill föda upp hundar och här finner du även tips och råd på hur en kennel bör se ut och fungera.

Hundar ger välmående

Trots att det krävs mycket hårt arbete för att driva en kennel på rätt sätt, är det en mycket rolig sysselsättning som ger en hel del tillbaka. Forskning har visat att närvaron av djur (speciellt hund och katt) har lugnande egenskaper, ger tröst och gör så att människans kropp utsöndrar de hormoner som gör att man känner välmående och lycka. Att äga hund gör dig lyckligare på många olika sätt. Utöver att du har en trogen kompis vid din sida, får du även en bra motionspartner. För den som har svårt att ta sig ut i motionsspåret, men ändå vill komma igång med träning och har mycket fritid, är en hund ett mycket bra alternativ. Med en hund vid din sida finns det ingen chans att avstå från kvällspromenaden, eftersom du troligtvis vill låta din hund få gå ut och röra på sig.

Terapihundar mot depression och stress

I en studie gällande välmående och husdjur visade det sig att hela 70% av alla djurägare kände sig tröstade eller lugna tillsammans med sina djur. Djur har en mycket stor inverkan när det kommer till stress och har även visat sig fungera som hjälp vid kraftiga depressioner. Att lida av stress, utmattningssyndrom eller depression gör att man ofta känner sig mycket nedstämd och ledsen. Idag är det inte ovanligt med tjänstehundar. Dessa hundar är utbildade för att kunna hantera människor som lider av psykiska problem och har ett mycket lugnt temperament. Det finns många bra enheter som arbetar med djurterapi och det kan helt klart vara värt ett besök. Trots att det finns många andra bra sätt att varva ner, t.ex. arbeta i sitt växthus på landet eller börja med scrapbooking för att hålla sig sysselsatt, finns det få saker som slår den kärlek och värme som ett djur kan ge.