Kennel

Olämpliga mediciner och behandlingar för hundar

Att vara hundägare är helt underbart, men det är också ett stort ansvar. Du som ägare måste därför veta vad hunden får och inte får äta, vad du behöver göra vid ett ormbett samt hur du säkrast tar bort en fästing. De flesta vet till exempel att choklad är giftigt för våra sällskapsdjur, men visste du att även lök och vindruvor är det? Det samma gäller när det kommer till mediciner, en del preparat som används till människa går även utmärkt att använda på hund medan andra kan vara livsfarliga.

Mediciner för hund och människa

Om ditt djur skulle uppvisa ett förändrat allmäntillstånd är det viktigt att du genast uppsöker veterinär. Trots att det finns en del mediciner som används för både hund och människa skall du inte experimentera med dessa utan att veta varför din hund plötsligt mår dåligt. Din veterinär har en lång utbildning bakom sig och du kan känna sig säker med att veterinären vet vad som är bäst för din hund. Det finns även preparat utvecklade för just hund som har ställt till med problem, bland annat medel som används för att skydda djuret mot fästingangrepp. uppfödare rasar mot fästingmedlet och beskyller det för att ha orsakat missbildningar och andra problem hos nyfödda valpar, något som i sin tur leder till minskade inkomster för kennlar runt om i Sverige.

Ditt djur är ditt ansvar

När du bestämmer dig för att bli hundägare kommer allt framtida ansvar ligga på dig. Det är upp till dig att se till så att din hund har tillgång till mat och rent vatten, att du har pengar nog för att bekosta eventuell veterinärvård och att du har tid nog att ge din hund all den kärlek djuret förtjänar. Om du behöver anlita professionell flyttstädning Varberg för att hinna hålla huset rent så är det upp till dig, så länge hunden får promenera minst tre gånger om dagen och springa av sig all den energi den troligtvis byggt upp under tiden du befunnit dig på din arbetsplats. Se också till att du plockar undan alla olämpliga hushållsobjekt, såsom mediciner, så att hunden inte äter dessa när du är på jobbet.